Registers RMiA en RAiA samengevoegd

0

De registers van Makelaars in Assurantiën (RMiA) en Adviseurs in Assurantiën (RAiA) zijn samengevoegd tot één nieuw register: het nieuwe RMiA. Uiterlijk in 2023 moet het kennisniveau van alle huidige in de registers opgenomen makelaars en adviseurs hetzelfde zijn.

De besturen van beide regelingen willen naast een hoger kennisniveau van zowel makelaars als adviseurs in assurantiën, met het nieuwe register ook aantrekkelijker worden voor nieuwe leden die zich verder willen ontwikkelen dan het wettelijk minimum van de Wft. Zowel de oud-RAiA’s als de RMiA’s dienen in de overgangsperiode een Kennistoets af te leggen.

De huidige bestuursleden van het RMiA en RAiA nemen gedurende een eerste periode zitting in het nieuwe RMiA bestuur. Wilco de Haan is naast directeur Schouten Zekerheid, de bestuursvoorzitter van het nieuwe RMiA-register. De nieuwe erkenningsregeling is onderdeel van de Stichting Assurantie Registratie (SAR) en telt ruim 500 leden. De SAR treedt op als beheerder van drie erkenningsregelingen: Register Gevolmachtigd Agent (RGA), Registermakelaar in Assurantiën (RMiA) en Registerpensioenadviseur (RPA).

Duidelijke positionering

Met het ontstaan van het nieuwe register moet het ook voor de (groot) zakelijke markt duidelijker worden wat de erkenningsregeling exact inhoudt. Wilco de Haan: “Uit diverse onderzoeken blijkt steeds weer dat klanten niet goed weten wat de erkenningsregeling inhoudt, laat staan dat zij weten wat de toegevoegde waarde voor hen is. Dat willen we veranderen. Het nieuwe register biedt kansen om ons scherper te positioneren.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.