Publicatie UPO-modellen 2019

0

Het Verbond van Verzekeraars en de Pensioenfederatie hebben op hun website uniformpensioenoverzicht.nl de gewijzigde UPO-modellen 2019 gepubliceerd. De modellen zijn op vier punten gewijzigd, dit naar aanleiding van de verwachte publicatie van nadere regelgeving.

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de modellen voor het UPO 2019 nog niet officieel goedgekeurd. Hij kan dit pas doen nadat de Nederlandse implementatiewet is aangenomen door de Tweede en Eerste Kamer. Maar naar verwachting van de koepelorganisaties komen er geen wezenlijke of ingrijpende wijzigingen.

“De UPO-modellen 2019 zijn op 11 juli 2018 gepubliceerd. Op dat moment werd er door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid nog gewerkt aan nadere regelgeving. Op basis van de nadere regelgeving hebben is het UPO aangepast”, valt te lezen in een toelichting op de website.

Aanpassingen

Het Verbond van Verzekeraars en de Pensioenfederatie hebben de UPO-modellen 2019 op de volgende punten gewijzigd:

  • Vermelden van de wezenlijke wijzigingen t.o.v. het UPO van het voorgaande jaar.
  • Bij gewezen deelnemers hoeft in de blokken ‘verhoging’ en ‘verlaging’ alleen de indexatie en het korten in de afgelopen drie jaar te worden getoond. Dit was vijf jaar.
  • Het vermelden van het kapitaal op pensioendatum blijft optioneel (modellen 2 en 3).
  • Daarnaast is op verzoek van pensioenuitvoerders de handleiding verduidelijkt wat betreft de weergave van de kosten in model 3.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.