Ook inhoud speelt rol bij overstappen zorgverzekering

0

De belangrijkste reden om te wisselen van zorgverzekering blijft de hoogte van de premie. Wel speelt de inhoud een steeds grotere rol bij de keuze.

Dit blijkt uit onderzoek binnen het Consumentenpanel Gezondheidszorg van het Nivel (Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg). Volgens deze steekproef, gebaseerd op 659 respondenten, wisselde 8% van de verzekerden dit jaar van zorgverzekeraar.

Dat overstappers vaker naar de inhoud kijken, is terug te zien het feit dat bijna één op de vijf (19%) van hen aangeeft te zijn gewisseld omdat ze dit jaar een ander zorggebruik verwachten. Ook bij de aanvullende verzekering en het vrijwillig eigen risico maken bepaalde groepen verzekerden een bewustere keuze. Zo geeft 80% van de verzekerden zonder aanvullende verzekering aan deze niet te hebben, omdat ze geen of weinig gebruik maken van zorg binnen deze verzekering.

De cijfers rondom het wisselen van zorgverzekeraar zijn te vinden op de website van het Nivel.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.