‘Ondanks verlies heeft Aegon een solide eerste halfjaar’

0

Ondanks een nettoverlies van 199 miljoen euro spreekt Lard Friese, CEO van Aegon, van een solide eerste halfjaar. Dit verlies schrijft hij toe aan strategische investeringen en aanpassingen van aannames in de VS.

Lard Friese (foto): “Ons operationeel resultaat steeg met 3% ten opzichte van dezelfde periode in 2022 en is het gevolg van verbeterde resultaten bij alle verzekeringsonderdelen, terwijl vermogensbeheer te lijden had onder moeilijke marktomstandigheden. Ons bedrijfskapitaal was sterk, grotendeels dankzij onze activiteiten in de VS. De kapitaalratio’s van onze belangrijkste onderdelen bleven in de eerste helft van 2023 boven hun respectievelijke operationele niveaus.”

ASR

“We hebben belangrijke stappen gezet in onze transformatie. De verkoop van de verzekerings-, pensioen- en vermogensbeheeractiviteiten van Aegon in Midden- en Oost-Europa is afgerond en de verkoop van ons belang in India is aangekondigd. Daarnaast hebben we de transactie met ASR afgerond, waarvoor we 2,2 miljard euro hebben ontvangen en een belang van 29,99% in ASR.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.