Onafhankelijkheid is geen vanzelfsprekendheid

0

DAK Intermediairscollectief heeft in de eerste twee maanden van 2024 bijna 50 nieuwe leden mogen verwelkomen. Volgens directeur Tim Rijvers zijn dit voor een deel adviseurs die na de overname van het advieskantoor waar zij werkzaam waren, op zoek zijn gegaan naar een nieuw onafhankelijk perspectief.

‘Consolidatie leidt tot frustratie’

In zijn column in de nieuwe e-InFinance schrijft Rijvers hierover. “Iedereen ziet wat private equity doet met een bedrijf. In het kader van ‘efficiency’ moet het werk ineens met minder mensen worden gedaan en uit kostenoverwegingen verdwijnen al snel het verse fruit en de gemalen bonenkoffie uit de kantine. Alles voor de aandeelhouder en de volgende doorrol. Dat maakt dat deze mensen de afweging maken tussen aandeelhoudersbelang en klantbelang. Die klant hebben zij in de oude situatie immers altijd aan de lijn gehad en te woord gestaan. Als dat in de nieuwe situatie niet meer kan zoals zij dat altijd hebben gedaan, dan kiezen zij logischerwijs voor het eigenbelang.”

“Wil je wegwijs worden gemaakt of gewoon een goede oplossing vinden voor je financiële vraagstuk dan heb je advies nodig, onafhankelijk advies! En die onafhankelijkheid komt steeds verder onder druk te staan!”

De column van Tim Rijvers is hier in zijn geheel en gratis te lezen in e-InFinance magazine

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.