Omzet Corins groeit naar 60 miljoen euro

0

Corins, de Amsterdamse beursassuradeur die sinds 2016 een 100% dochter van ASR is, verwacht zijn positie op de coassurantiemarkt de komende tijd flink te verstevigen en gaat uit van een verdubbeling van het aantal medewerkers tot 25 en van de omzet tot 60 miljoen euro.

Corins werd in 2003 opgericht en is actief op de coassurantiemarkt. Directeur Paula Tewes: “Hier worden complexe en omvangrijke risico’s door meerdere verzekeraars gedragen. We sluiten brand-, transport- en aansprakelijkheidsverzekeringen via circa 65 makelaars. We hebben volmachten van binnenlandse en buitenlandse verzekeraars om zelfstandig te kunnen opereren op de coassurantiemarkt.”

Overname

Na de overname van Corins in 2016 heeft ASR zijn eigen beursportefeuille ondergebracht bij de beursassuradeur met de ambitie om een rendabele groei te realiseren in de grootzakelijke markt. Tewes: “Met de overname van Generali Nederland door ASR wordt een verdere invulling aan deze ambitie gegeven. Door het bundelen van de beursportefeuille en deskundigheid van Generali bij Corins wordt de positie in deze markt verder verstevigd. We zetten we onder de vlag van ASR significante stappen om een meer leidende positie in het middensegment van de coassurantiemarkt in te nemen. Om de verbondenheid van Corins met ASR te benadrukken is de tekst ‘een merk van ASR’ toegevoegd aan het logo.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.