Noordhollandsche van 1816 voor de rechter

0

Nationale Letselschade Experts [NLE] heeft in twaalf zaken een procedure gestart tegen de Noordhollandsche van 1816. Volgens de NLE heeft de verzekeraar een beleid dat niet aansluit bij de ontwikkelingen van deze tijd. Zo wil de verzekeraar geen reële vergoeding betalen voor de buitengerechtelijke kosten van rechtsbijstand en hanteert zij een door haar zelf vastgesteld uurtarief voor belangenbehartigers. Deze opstelling staat volgens de NLE recht tegenover alle positieve ontwikkelingen in de letselschadebranche.

Door de lage vergoedingen zou de Noordhollandsche van 1816 een van de weinige verzekeraars zijn die winst maakt met haar portefeuille WA-verzekeringen. Dat lukt verzekeraars vaak niet vanwege de lage premiestelling en de grote hoeveelheid schades. Eind 2010 is de verzekeraar door de rechtbank Alkmaar voor dit beleid behoorlijk op de vingers getikt. De Noordhollandsche van 1816 diende van de rechter in een letselzaak marktconforme tarieven te betalen.

Een delegatie van het bestuur van de NLE heeft een bespreking gehad met de verantwoordelijke personen binnen de verzekeraar. In het voorjaar van 2012 gaf zij aan haar beleid te willen heroverwegen. Daarna is het echter stil gebleven. Brieven gericht aan de directie blijven gewoon onbeantwoord. “De aangesloten leden van de NLE zijn het zat en hebben ruim twintig letselschadezaken, waarin te lage uurtarieven worden betaald aan de rechter voorgelegd”, aldus Coen Tijbout, interimvoorzitter van NLE.

PALS groep letselschadespecialisten is een van de letselschadebureaus die ook een aantal letselschadezaken voor de rechter laat komen. ‘Deze werkwijze spreekt alle ontwikkelingen in de branche tegen. Transparantie moet voorop staan en langdurige discussies over de hoogte van vergoedingen voor juridische belangenbehartiging moeten achterwege blijven”, aldus CEO Freek Schultz.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.