Nh1816 groeit na 200 jaar nog steeds

0

Nh1816 is ook in zijn 199e jaar fors gegroeid. De verzekeraar sloot in 2015 217.000 nieuwe particuliere schadeverzekeringen met een waarde van 39 miljoen euro premie af. De omzet steeg mede hierdoor naar 241 miljoen euro.

Directievoorzitter Lex Verëll: “Nh1816 dankt de fraaie omzetgroei en hoge klanttevredenheidscijfers (adviseurs verkozen de maatschappij inmiddels voor de 10e keer op rij tot beste schadeverzekeraar) aan de goede samenwerking met onafhankelijke adviseurs. Steeds meer adviseurs maken mede om efficiencyredenen de keus voor een intensieve samenwerking met Nh1816.”

Twee gezichten

“Wat resultaat betreft was het een jaar met twee gezichten”, zegt Verëll. “Met onze verzekeringsportefeuille wisten we het hoofd net boven water te houden. De zomerstorm hakte er qua resultaat behoorlijk in. Maar met name de frequentie en toenemende schadelast bij letsel zijn de oorzaak van een minimaal resultaat (1,0 miljoen euro). Daarentegen was het beleggingsresultaat in 2015 uitstekend, zodat het totaalresultaat op 24,8 miljoen euro (na belastingen) uitkwam. Hierdoor is de solvabiliteit naar een comfortabele en vertrouwenwekkende 672% gestegen.”

Ter gelegenheid van haar 200-jarig bestaan schenkt de West-Friese verzekeraar dit jaar uit het coöperatief dividend een miljoen euro aan goede doelen en verenigingen. Verëll: “Wij willen deze unieke mijlpaal, 200 jaar verzekeren vanaf de Dorpsstraat, niet ongemerkt voorbij laten gaan en op deze manier onze verzekerden mee laten delen in de feestvreugde.”

Lees hier het jaarverslag.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.