Nederland telt 1,9 miljoen cryptobezitters

0

Eén op de zeven Nederlanders van 18 jaar en ouder bezit cryptomunten. Ruim 70% van de cryptobezitters is man. Daarnaast zijn zij vaker tussen de 18 en 34 jaar oud, hbo- of wo-opgeleid en hebben zij een bruto-inkomen tussen de 3.500 en 5.500 euro per maand.

De 1,9 miljoen cryptobezitters komen overeen met 14% van de Nederlanders. De meeste cryptobezitters hebben Bitcoins. 9% van alle Nederlanders van 18 jaar en ouder heeft deze munt in bezit. Op enige afstand volgen Ethereum (6%), Cardano (5%), Ripple (3%) en Dogecoin (3%).

Het merendeel (63%) koopt de cryptovaluta met geld van de betaalrekening. Twee op de vijf (41%) koopt deze valuta met spaargeld en slechts 2% gebruikt geleend geld. 35- tot 49-jarigen (46%) en vrouwen (49%) gebruiken vaker hun spaargeld om cryptomunten te financieren.

Deze cijfers en percentages zijn afkomstig uit de Cryptovaluta Monitor, een grootschalig onderzoek naar betalen, beleggen en sparen in een nieuwe economie. Voor het onderzoek zijn 4.071 respondenten van 18 jaar en ouder door Multiscope ondervraagd. Sinds de vorige meting in 2018 zijn er ruim een miljoen cryptobezitters bij gekomen.

 

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.