Nederland ontdekt de camper

0

De verkoop van nieuwe campers steeg dit jaar al met 16,1% ten opzichte van het eerste halfjaar 2017. Tot en met juni werden er 1.461 exemplaren verkocht. Steeds meer jongeren ontdekken de camper en verhuren deze via particuliere platforms.

Volgens de officiële cijfers van brancheorganisaties BOVAG en Kampeer en Caravan Industrie (KCI) telt ons land bij aanvang van de zomervakanties voor het eerst meer dan 550.000 caravans en campers. Op peildatum 1 juli 2018 stonden de tellers op 437.442 caravans en 115.359 kampeerauto’s. Het aantal kampeerauto’s in Nederland is de afgelopen tien jaar verdubbeld.

Collectiviteit

De NKC schreef onlangs het 50.000e lid in. Daarmee heeft Europa’s grootste camperclub bijna de helft van alle campers in de boeken staan. Volgens Stan Stolwerk, directeur van de NKC, zal de populariteit van de camper in de toekomst alleen nog maar meer groeien. “Er staat een nieuwe groep camperaars op. Dit zijn jongere mensen die hun camper ook verhuren of delen met vrienden en familie. Dankzij de verhuur via particuliere platforms wordt camperen laagdrempeliger. De doelgroep bestaat niet meer enkel uit de klassieke babyboomgeneratie. Steeds meer mensen ontdekken de vrijheid van het camperen.” De NKC biedt de leden via AON eigen verzekeringen aan.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.