Monuta: uitvaartverzekering zonder rentegarantie

0

Vandaag start Monuta met een nieuw soort natura uitvaartverzekering. Een verzekering met meer keuzevrijheid. De verzekeraar stapt namelijk met dit nieuwe product af van het vastgestelde uitvaartpakket met producten en diensten. De dienstverlening van de Monuta-uitvaartverzorger en een vrij te besteden bedrag zijn onderdeel van de nieuwe natura uitvaartverzekering. De premie kan daarnaast jaarlijks meebewegen met renteontwikkelingen.

Frank Fransen (foto), directeur Monuta Verzekeringen: “Klantwensen voor uitvaarten zijn persoonlijk en veranderen continu. Denk hierbij aan bloemen, de kist, de plek waar iemand wordt begraven of gecremeerd, waar de koffietafel plaatsvindt of rouwvervoer. De nieuwe Monuta uitvaartverzekering is erop gericht om de klant meer keuzevrijheid te geven. Uitvaartwensen zijn namelijk te bekostigen met een vrij te besteden bedrag.”

Klantonderzoek

“Uit klantonderzoek blijkt dat mensen met een uitvaartverzekering emotioneel ‘ontzorgd’ willen worden en zekerheid willen dat er geld is voor hun uitvaart na overlijden”, zegt Fransen. “Beide elementen hebben we in onze nieuwe uitvaartverzekering verwerkt. De lijst met vastgestelde producten en diensten is niet meer van deze tijd. De ‘paard met wagen’ van 80 jaar geleden willen mensen bijvoorbeeld nu niet meer, en rouwkaarten zullen in de toekomst misschien wel verdwijnen. Mensen blijven altijd behoefte hebben aan iemand die helpt bij het organiseren van het afscheid. Die kennis blijft nodig en bieden wij met de Monuta-uitvaartverzorger.”

Variabele premie

Een levenslange rentegarantie is niet meer passend, vindt Fransen. “Zeker niet bij de huidige lage rentestand. De premies voor een uitvaartverzekering worden over een zeer lange periode uitgesmeerd. Dit zorgt ervoor dat de premie laag is, maar het is lastig een rendement te garanderen op een premie die bijvoorbeeld pas over 60 jaar wordt ontvangen. Om zekerheid te kunnen blijven bieden, gaat Monuta met de nieuwe uitvaartverzekering over op een variabele premie. De premie beweegt dan mee naar aanleiding van renteontwikkelingen. Deze kan jaarlijks op 1 januari dalen, gelijk blijven of stijgen. Ook indexeert de premie jaarlijks. Wij informeren klanten elk jaar over de hoogte en reden van de aanpassing.”

Intermediaire kanaal

Fransen: “De nieuwe uitvaartverzekering is in eerste instantie direct via Monuta af te sluiten. Zoals gebruikelijk ontwikkelen we de verzekering door en zal deze later in het jaar ook via het intermediaire kanaal beschikbaar komen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.