Mogelijk ook Svn-starterslening in 2017

0

Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (Svn) onderzoekt een mogelijke doorstart van de Starterslening in 2017. Wie nog gebruik wil maken van de huidige Starterslening, moet ervoor zorgen dat de akte uiterlijk op 31 december 2016 passeert bij de notaris.

Op 1 januari 2013 zijn de fiscale regels voor hypotheekrenteaftrek gewijzigd. Een hypotheek die vanaf 2013 wordt afgesloten moet, om voor hypotheekrenteaftrek in aanmerking te komen, tenminste annuïtair worden afgelost vanaf de eerste dag. De huidige Starterslening is de eerste drie jaar rente- en aflossingsvrij en voldoet daarmee dus niet aan de vereiste minimale aflossing. In de Wet Maatregelen Woningmarkt 2014 is voor de Starterslening echter tot en met 31 december 2016 een uitzondering gemaakt. Na deze datum passeren in de huidige vorm heeft consequenties voor de NHG-borging en de hypotheekrenteaftrek.

Risico op aanvraagstop

Starters die nog in aanmerking willen komen voor de huidige Starterslening moeten er rekening mee houden dat de hele aanvraagprocedure van een Starterslening circa drie maanden kan duren. SVn kan daarom op enig moment besluiten géén nieuwe aanvragen meer in behandeling te nemen.

Het Svn wil ook in 2017 de mogelijkheid van een Starterslening aanbieden, in een aangepaste vorm die voor alle partijen aantrekkelijk is. Maar op dit moment is nog niet duidelijk hoe het product er dan precies uit komt te zien.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.