Ministerie buigt zich over Wft-advies 2017

0

Het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) heeft het advies voor de Ontwikkelingen 2017 verzonden aan het ministerie van Financiën. De ontwikkelingen vormen de basis van de PE-examens, die met ingang van 1 april 2017 tot 1 april 2018 worden afgenomen.

De ontwikkelingen worden vanaf 1 april 2017 tevens opgenomen in de initiële Wft-examens. De PE-commissie nodigde eerder dit jaar belangstellenden uit om ontwikkelingen aan te leveren. Diverse marktpartijen gaven hier gehoor aan. De PE-commissie heeft de bijdragen van de markt gebruikt voor het opstellen van de Ontwikkelingen 2017. Dit adviesdocument is vervolgens ter consultatie aan de markt voorgelegd. Het CDFD heeft het uiteindelijke advies van de PE-commissie in zijn geheel overgenomen.

Partijen die gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid om ontwikkelingen aan te leveren zijn: ABN AMRO, Adfiz, Akkermans & Partner Knowledge, Dukers & Baelemans, Educamix, Enkwest Opleiding & Advies, Essenz trainingen, Hoffelijk Financieel, Lifedesign4u, Mark van de Weijer |regie & realisatie, OvFd, Rabobank, SEH en VNAB. Daarnaast zijn er nog enige vertrouwelijke reacties bij de PE-commissie binnengekomen.

1 april 2017

Het ministerie van Financiën streeft er naar om eind oktober uiterlijk te laten weten of en in hoeverre het advies van het CDFD wordt overgenomen. Dit geeft de marktpartijen volgens de CDFD voldoende tijd voor het aanpassen van opleidingsstof en examentrainingen. Vanaf 1 april 2017 worden de nieuwe ontwikkelingen in de examens opgenomen; niet alleen in PE-examens maar ook in reguliere Wft-examens.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.