Minder vertrouwen onder beleggers

0

Veel beleggers geven aan deze maand geen plus van de AEX-index verwachten, eerder zelfs een kleine achteruitgang van 0,2%. Ook voor de komende drie maanden zijn de verwachtingen iets minder positief, al wordt wel nog steeds op een bescheiden vooruitgang van de AEX met 1,2% gerekend.

De te verwachten vooruitgang voor de komende drie maanden kwam vorige maand nog 0,3% hoger uit. Dat blijkt uit de nieuwe editie van de maandelijkse Binck Beleggersbarometer.

Nerveus

Beleggers lijken een stuk voorzichtiger geworden, na de recente correctie op de beurzen en de sindsdien aanwezige nervositeit op de financiële markten. Met een 3,8 (op een schaal van -10 tot +10) ligt het vertrouwen in de financiële markten 1,4 punten lager dan een maand eerder. Hoewel nog steeds positief is daarmee sprake van de laagste stand sinds februari 2017.

Sectoren

De technologiesector blijft volgens de Binck Beleggersbarometer voor particuliere beleggers de populairste sector om in te beleggen. Olie- en gas, financials en de medische sector zijn minder populair dan in februari, maar daar staat een opvallende opmars van de sector consumptiegoederen tegenover.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.