Minder kennis bij zakelijke aanbieders

0

Afgelopen week sloot SUREbusiness het 300-ste advieskantoor aan. De serviceprovider richt zich sinds 2016 exclusief op het aan financieel advieskantoren aanbieden van verzekeringsdekking voor de zakelijke schadeverzekeringsmarkt.

De onderneming van Levent Türkmen heeft 18 volmachten van Nederlandse en buitenlandse risicodragers. Op het gebied van beroepsaansprakelijkheid kan inmiddels voor meer dan 160 beroepen zelfstandig verzekeringsdekking worden geboden.

Minder kennis bij aanbieders

Volgens Türkmen merken financieel adviseurs dagelijks dat voor zakelijke schadeverzekeringen het vinden van voldoende dekkingscapaciteit bij Nederlandse verzekeraars lastig is. “Aanbieders bouwen hun portefeuille af of richten zich meer op de bekende standaard risico’s. Bij veel aanbieders heeft er in de afgelopen jaren ook een forse uitstroom plaatsgevonden van acceptanten met langjarige werkervaring. Het gevolg is dat adviseurs veel tijd kwijt zijn met het vinden van dekking en het vervolgens vergelijken van de condities waartegen deze risico’s worden aangeboden. Wij vinden het belangrijk dat adviseur en acceptant, waar nodig, wel contact met elkaar hebben. Het is immers juist de adviseur die de ondernemer en onderneming kent en kleur kan geven aan het risico dat aangeboden wordt.”

300 kantoren

De mijlpaal van 300 kantoren werd bereikt met de aansluiting van Raadschelders & zn uit Kudelstaart. Het bedrijf is in 1948 opgericht en inmiddels is eigenaar Remco Raadschelders de derde generatie. Het bedrijf heeft acht werknemers in dienst waarvan twee zich bezig houden met de zakelijke verzekeringen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.