Lager schadebedrag jaarwisseling

0

Volgens de eerste berekeningen van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) van het Verbond van Verzekeraars, komt de particuliere schade veroorzaakt tijdens de jaarwisseling uit op 10 tot 12 miljoen euro. Vorig jaar was dit nog 15 miljoen euro.

Veel materiële schade is veroorzaakt door brandstichting, vernieling en zwaar illegaal vuurwerk. Ook de stevige wind droeg bij aan de schade als gevolg van omvallend vuurwerk. Stichting Salvage, die namens de brandverzekeraars van het Verbond eerste hulp bij brand biedt aan verzekerden, kwam op oudjaars- en nieuwjaarsdag in totaal 87 keer in actie bij incidenten, waarvan 8 keer bij grote tot zeer grote branden. Dat was minder vaak dan vorig jaar.

Fors aantal autobranden

Verzekeraars noteren sinds oudjaarsdag tal van brand- en schroeischades, variërend van lichte schade aan woningen en auto’s tot particuliere bezittingen die compleet in as zijn gelegd. Onder meer in Etten-Leur is de schade groot. Daar zijn meerdere woningen en auto’s zwaar beschadig. Schadebedragen voor bedrijven en scholen/kinderdagverblijven zijn nog niet bekend.

Verzekeraars blijven verontrust over de autobranden: tijdens de jaarwisseling gingen er een kleine 200 in vlammen op in Nederland. In de regio Utrecht waren ruim vóór Oud & Nieuw al bijna 30 autobranden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.