Michiel van Vugt nieuwe voorzitter Stichting Actief Klantbeheer

0

Michiel van Vugt wordt per 1 maart de nieuwe voorzitter van de Stichting Actief Klantbeheer (AKB). Hij is de opvolger van Marieke van Zuien. Haar recente functiewijziging binnen BNP Paribas laat zich echter moeilijk verenigen met het voorzitterschap van de stichting.

De stichting werd vorig jaar opgericht, in vervolg op een in 2021 gestart branche-initiatief rond actief klantbeheer. AKB zegt te streven naar het vergroten van de financiële gezondheid van consumenten door het verhogen van de intensiteit en het niveau van relatieonderhoud door financiële dienstverleners. De stichting voorziet die dienstverleners van informatie, opleidingen en praktische handvatten.

Nevenfunctie

Michiel van Vugt is commercieel directeur bij NNEK Vermogensopbouw. Hij zegt meerdere argumenten te hebben om deze nevenfunctie op zich te nemen. “Al jaren span ik me in om de financiële rust van consumenten te vergroten. Dit is namelijk een van de pijlers van emotionele rust. Het is dan eervol om een bijdrage te mogen leveren aan dit belangrijke initiatief, waarbij de nadruk ligt op het ondersteunen van financiële dienstverleners die hun klanten nog beter willen helpen. Door adviseurs te stimuleren zich te blijven ontwikkelen van een transactie-gedreven bedrijfsmodel naar doorlopende begeleiding is de consument beter af. Een bijkomend voordeel is dat de financieel dienstverlener een sterker bedrijf opbouwt.”

Bestuur

Het bestuur van de Stichting AKB bestaat naast Michiel van Vugt uit secretaris Igor Driessen (manager sales en intermediaire zaken Obvion), penningmeester Dylan Dresens (directielid HypotheekVisie), Dennes Roes (partner Dutch Media Lab, Nationale Hypotheekbond) en Dirk van Haarlem (Helder Beheerd).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.