Maurick Schellekens nieuwe CEO Movir

0

Maurick Schellekens volgt per 1 april Yoram Schwarz op als CEO van Movir. Yoram Schwarz wordt CEO van NN Tsjechië, de huidige functie van zijn opvolger Maurick Schellekens. Arbeidsongeschiktheidsverzekeraar Movir maakt deel uit van Nationale-Nederlanden Schade & Inkomen.

Maurick Schellekens is sinds 2006 werkzaam voor NN Group. Als risk officer was hij belast met het toezicht op de activiteiten van NN in Centraal- en Oost-Europa. In 2011 werd hij Chief Risk Officer NN Roemenië en twee jaar later Chief Financial Officer. In 2016 volgde de benoeming tot Chief Financial Officer NN Tsjechië en in 2018 de benoeming tot CEO van NN Tsjechië en Slowakije. In laatstgenoemde rol leidde hij de cultuurverandering van het bedrijf én de overname en integratie van Aegon in Tsjechië. Als CEO van Movir neemt Maurick zitting in het managementteam van Nationale-Nederlanden Schade & Inkomen.

Yoram Schwarz

Yoram Schwarz werd in de zomer van 2018 benoemd tot directeur van Movir. Hij volgde destijds Arthur van der Wal op. Schwarz was eerder directeur Strategie en Integratie van Nationale-Nederlanden Schade & Inkomen, directeur Strategie en Marketing bij NN Pensioen en manager bij het Corporate Pensioenbedrijf van Nationale-Nederlanden.

Een van de belangrijkste taken die Schwarz in 2018 meekreeg was het bevorderen van duurzame arbeidsgeschiktheid. Maurice Koopman, CEO Schade & Inkomen: “Met de uitgebreide ervaring van Maurick op het gebied van cultuurverandering heb ik het volste vertrouwen dat de richting die Movir succesvol nastreeft voortgezet wordt.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.