Leergang Actief Klantbeheer voor adviseurs

0

Het onderwerp actief klantbeheer staat op veel to-do-lijsten rood omcirkeld. De grote vraag daarbij is echter: ‘Hoe dan?’ Helder Beheerd komt met het antwoord: de Leergang Actief Klantbeheer. Adfiz heeft haar kantoor in Amersfoort beschikbaar gesteld voor een serie workshops.

Die zijn toegankelijk voor zowel Adfiz-leden als niet-leden en worden gegeven op 19 april, 15 mei en 19 juni. Gedurende deze drie dagdelen wordt de adviseur op weg geholpen met het vaststellen van doelen, het vertalen in werkwijzen (processen), het toepassen in de software (de Nationale Hypotheekbond) en het samen beter worden door continu te verbeteren. Een trainer verzorgt tussentijds de coaching. In deze leergang komt alle kennis op het gebied van Actief Klantbeheer bij elkaar. Door te werken in een groep van maximaal 12 deelnemers is er ruimte voor interactie. Zo leren de deelnemende adviseurs ook van elkaar.

Praktijkgericht

Helder Beheerd heeft als missie om adviserend Nederland vooruit te helpen en ondersteunt ondernemende adviseurs daarin bij het inrichten van de (hypotheek)processen, inclusief actief klantbeheer. Peter Wormskamp, trainer en een van de initiatiefnemers van Helder Beheerd: “De redenen om niet aan actief klantbeheer te doen zijn vaak terug te brengen tot een beperkt aantal oorzaken. De belangrijkste zijn de ‘waan van de dag’, ‘hoe dan?’ en ‘wat kan ik er voor vragen?’ Met dit als uitgangspunt heeft Helder Beheerd de Leergang Actief Klantbeheer ontwikkeld. De leergang is vooral praktisch ingestoken. We gaan echt aan de slag, en dat verwachten we ook van de deelnemers. Elke sessie heeft een thema, zoals ORV-premie, topopslag op de hypotheekrente en aflossingsvrije hypotheken. We gebruiken daarbij de Nationale Hypotheekbond (met een gratis 3-maands licentie voor kantoren die hier nog niet mee werken) om de structuur vast te leggen en de aanpak te monitoren. Tussentijds coacht onze trainer. Zo helpen we de financieel dienstverlener op weg.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.