Laka werkt samen met Decathlon bij verzekeren e-bikes

0

Insurtech Laka, die een verzekeringsmodel voor fietsen biedt, is een samenwerking aangegaan met sportwinkelketen Decathlon. Ze bieden de bedrijven een door technologie gedreven verzekeringsaanbod voor nieuwe connected e-bikes.

Laka heeft onlangs 10 miljoen euro opgehaald bij investeerders. Hiermee kan de insurtech de groei versnellen en technische capaciteiten verder uitbouwen. Hierbij richt Laka zich onder andere op de introductie van nieuwe API- en e-commerce integraties.

Fietsendieven

Omdat fietsendieven het steeds vaker op e-bikes gemunt hebben, dringt onder andere SAFE (Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal) erop aan om elektrische fietsen beter te beschermen tegen criminelen. Met het nieuwe antidiefstalsysteem, ontwikkeld door Axa Security in Nederland, verbinden mensen hun fiets en smartphone om de exacte locatie van hun fiets te geven via een verborgen GPS-chip. Fietseigenaren worden op de hoogte gebracht wanneer iemand ongewild hun fiets aanraakt of wanneer deze beweegt zonder hun medeweten. Wanneer de e-bike ook beschikt over een Laka-verzekering, maakt de GPS-tracking het mogelijk een gestolen fiets te volgen en terug te vinden door een gespecialiseerd bedrijf. Als de fiets niet snel gevonden wordt, zorgt Laka voor een volledige fietsvervanging zodat klanten weer kunnen genieten van een e-bike.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.