‘Laat DGA onder Pensioenwet vallen’

0

In de komende weken organiseert Adfiz een serie Pensioensessies. Op de agenda staat onder andere de begeleiding van de directeur-grootaandeelhouder (DGA) bij het maken van keuzes ten aanzien van het stopzetten van het pensioen in eigen beheer.

De Tweede Kamer behandelt naar verwachting binnenkort het wetsvoorstel waarmee wordt geregeld dat een DGA per 1 januari het pensioen niet meer kan opbouwen in eigen beheer. De DGA kan er dan voor kiezen om een oudedagsvoorziening op te bouwen bij een professionele aanbieder.

DGA pensioendeelnemer

Adfiz vindt dat een DGA in dat geval dezelfde mogelijkheden en zekerheden moet krijgen als andere pensioendeelnemers. Daarom pleit de brancheorganisatie ervoor de DGA onder de werking van de regels van de Pensioenwet te laten vallen. In een brief naar de Vaste commissie voor Financiën geeft Adfiz een opsomming van de belangrijke voordelen die dit voor de DGA heeft.
Genoemd worden onder andere de lagere uitvoeringskosten van de pensioenregeling, het recht hebben op waardeoverdracht om oude pensioenaanspraken samen te voegen in dezelfde pensioenpot, waarborgen voor correcte en het verkrijgen van de mogelijkheid om het pensioenkapitaal door te beleggen na de pensioendatum.

Adfiz Pensioensessies

De Adfiz Pensioensessies vinden plaats op 25 oktober (Eindhoven), 27 oktober (Assen) en 1 november (Ridderkerk). Klik hier voor meer info.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.