Kwart bijBouwe klanten sluit zelfstandig

0

Van de mensen die via bijBouwe hun hypotheek afsluiten, doet bijna een kwart (24.6%) dit helemaal zelf. Drie van de vier hypotheekaanvragen loopt dus nog via een onafhankelijk financieel adviseur. Ruim driekwart van de mensen die zelf hun hypotheek regelt is een starter op de woningmarkt.

Volgens bijBouwe is de gemiddelde leeftijd van huizenkopers die zelf hun hypotheek regelen 32 jaar. De oudste afsluiter was 71 jaar oud. Van de stellen die zelf hun hypotheek regelt is de eerste aanvrager in 83% van de gevallen een man.

Klant kan kiezen

Bouwe Kuik, algemeen directeur van bijBouwe: “Vroeger ging het regelen van een hypotheek uitsluitend via een adviseur. Er was geen andere optie. Online wordt er door kopers enorm veel research gedaan over hoe ze hun gedroomde woning kunnen financieren. Het blijkt dat er vervolgens een grote behoefte is om ook de hypotheek zelf te regelen. Niet alleen direct via onze eigen website, maar ook via andere online bemiddelaars.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.