Komend weekend meer inbraken

0

Dit weekend kunnen we genieten van prachtig lenteweer. De ramen en deuren kunnen open! Maar let op, zo waarschuwt het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), op warme dagen wordt er anderhalf tot twee keer zoveel ingebroken in vergelijking met minder warme dagen.

Inbrekers staan in de startblokken op rokjesdag, zegt Susanne Schat, adviseur Woninginbraken bij het CCV. “Komend weekend schiet het kwik omhoog en schijnt de zon. De dag die ook wel rokjesdag wordt genoemd, de terrassen vol zitten en mensen ramen en deuren openzetten om lentelucht binnen te laten na een lange winter. We kijken er allemaal reikhalzend naar uit. Zo ook de inbrekers.”

Volgens Schat wordt er op warme dagen anderhalf tot twee keer zoveel wordt ingebroken in vergelijking met minder warme dagen. “Erg verrassend is dat niet. Bewoners zijn op mooie dagen vaak langere tijd van huis en de aandacht voor de woning verslapt. Terwijl de terrassen vol zitten, slaan inbrekers hun slag.”

Ramen dicht en deur op slot

Een paar simpele maatregelen verkleinen de kans op een inbraak aanzienlijk. Schat: “Besluit je na een stevige lente-schoonmaak toch nog een terrasje te pikken; let bij vertrek dan extra goed op of alle ramen gesloten zijn en doe de deur niet alleen dicht maar ook op slot. Ook is het belangrijk dat de woning een bewoonde indruk maakt. Laat daarom een glaasje water op de keukentafel staan. Tot slot: leg geen dure spullen zoals een handtas, tablet of smartphone vol in het zicht.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.