Kadaster schermt adresgegevens verder af

0

Het Kadaster neemt vanaf midden oktober maatregelen om de bescherming van adresgegevens op te voeren. 

Kadaster: “We nemen vier ingrijpende maatregelen om de kans op misbruik bij het gebruik van onze openbare registers zo klein mogelijk te maken. Met deze maatregelen geven we duidelijk en passend invulling aan de toezeggingen van Minister De Jonge aan de Tweede Kamer. De maatregelen zijn afgestemd met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).”

Maatregelen

Het Kadaster neemt de volgende maatregelen: beperking ‘zoeken op naam’, uitbreiding van afschermingsmogelijkheden, verplichting eHerkenning en uitbreiding logging. “We hebben op 25 augustus 2023 al extra maatregelen genomen om het datalek te dichten waarover RTL Nieuws op 28 augustus 2023 publiceerde. Daarvoor werd de aanmeldprocedure voor nieuwe gebruikers van Kadaster-on-line verscherpt en uitgebreid. Ook onderzoeken we nu uitgebreid of er sprake is van misbruik via het datalek. In dit onderzoek zijn tot nu toe geen duidelijke gevallen van vastgesteld. We houden ook alle bestaande accounts nader tegen het licht”, aldus het Kadaster.

Lees hier verder over de maatregelen van het Kadaster

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.