Prijzen koopwoningen in februari ruim 4% hoger dan jaar eerder

0

In februari 2024 waren de prijzen van bestaande koopwoningen gemiddeld 4,3% hoger dan in februari 2023. Ten opzichte van januari 2024 stegen de prijzen in februari met 1,0%.

De prijsontwikkelingen zijn gebaseerd op de prijsindex van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster. Ten opzichte van januari is de prijsindex bestaande koopwoningen in februari met 1,0% gestegen. De prijzen van bestaande koopwoningen bereikten in juli 2022 een piek. Daarna sloeg de trend om en daalde de prijsindex enige tijd. Sinds juni 2023 stijgen de prijzen van koopwoningen echter weer.

Meer transacties

Het Kadaster maakte bekend dat het in februari 13.810 woningtransacties registreerde. Dat is 16,5% meer dan een jaar eerder. In de eerste twee maanden zijn 28.262 woningen verkocht, ruim 13% meer dan een jaar eerder. In februari was de gemiddelde transactieprijs voor een bestaande koopwoning 427.279 euro.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.