Jongeren gaan ver voor lagere autopremie

0

Independer liet onderzoeken hoe jongeren omgaan met voor hen steeds duurder wordende autoverzekering. Een groot deel van de jongeren blijkt hun autowens aan te willen passen, als daarmee de autoverzekeringspremie omlaag gaat. Of ze zetten de polis op naam van een ouder.

Maar liefst 42% van de door Q&A Insights & Consultancy ondervraagde jongeren geeft aan, in ruil voor een premiekorting, het goed te vinden als de verzekeraar het rijgedrag in de gaten houdt via een app. 27% wil dit juist niet. Ook blijkt 41% van de respondenten bereid te zijn de auto te laten staan op de ‘schaderisico-avonden’ vrijdag- en zaterdagavond.

Premiebepalende factoren kunnen het gewicht en het vermogen van de auto zijn. Uit het onderzoek blijkt dat 39% van de jongeren een minder snelle auto zou aanschaffen vanwege de lagere premie. 55% van hen geeft de voorkeur aan een lichtere auto om de premie betaalbaar te houden.

Ouders

Hoewel dit niet mag, kiest een kwart van de jongeren ervoor de auto op naam van de ouders te verzekeren. En zelf dus geen autoverzekering af te sluiten.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.