Hoffelijk licht miljoenennota door

0

Voor de zesde keer op rij hebben de vakspecialisten van Hoffelijk de nacht na Prinsjesdag doorgewerkt om alle voor de branche relevante ontwikkelingen samen te vatten. In de kabinetsplannen zitten nog genoeg advieskansen, stelt Alex Erlings, directeur Opleidingen, vast.

Voor zonsopgang leverde de vakspecialisten het zeven hoofdstukken tellende Hoffelijk Totaaloverzicht op. Aan bod komen Fiscaliteit, Sociale Zekerheid, Woningmarkt, Arbeidsmarkt, Ondernemers, Toekomstvoorzieningen en Overige maatregelen, zoals de koopkrachtcijfers en forfaitaire bijtelling ter beschikking gestelde fiets van de zaak.

Genoeg advieskansen

Erlings: “Er waren al veel maatregelen aangekondigd in het regeerakkoord en uitgelekt in de afgelopen weken. Wat opvalt is dat het kabinet, zowel voor consumenten als het bedrijfsleven, belastingtarieven verlaagt en tegelijkertijd aftrekposten beperkt. Zo wordt de aftrek van bijvoorbeeld studiekosten, zorgkosten en partneralimentatie teruggebracht van 52% naar maximaal 37,05% in 2023. Nog genoeg advieskansen dus. Daarnaast zien we een sterke daling van het eigenwoningforfait. Voor de meeste woningen gaat namelijk het percentage van 0,70% naar 0,45% in 2023.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.