Gouden Stier voor klantenservice Doelbeleggen

0

Doelbeleggen heeft gisteren opnieuw een Gouden Stier in ontvangst mogen nemen. Opnieuw, want de vermogensbeheerder won al vier keer eerder een award voor ‘Beste online beleggingsoplossing’. Deze editie werd het de Gouden Stier Publieksprijs 2023, voor de hoogste beoordeling op service en helpdesk.

De onderscheiding kwam tot stand op basis van beoordelingen van meer dan 5.000 beleggers. Naast nominaties in de categorie ‘Beste online beleggingsoplossing’ en de nieuwe categorie-overstijgende ‘Best gewaardeerd platform’, leidde de nominatie voor ‘Beste klantenservice en klanttevredenheid’ daadwerkelijk tot het winnen van een Gouden Stier.

“Hoewel Doelbeleggen primair een online beleggingsoplossing is, willen wij ons onderscheiden op persoonlijke betrokkenheid”, vertelt Tjade Groot (foto), Hoofd Doelbeleggen. “We zijn voortdurend in contact met onze klanten. In 2023 hebben wij een nieuw communicatieplatform ingericht. Onze klantinformatie is completer en gerichter. Het platform analyseert behoeftes van zowel prospects als klanten en serveert relevante en aanvullende informatie als daarom wordt gevraagd. Aansluitend op het online platform van Doelbeleggen verstrekken expert advies aan klanten. We beantwoorden vragen via onze adviesdesk. Hiervoor kan online een bel- of video-afspraak worden gemaakt met gecertificeerde adviseurs. Aan dit advies zijn geen kosten verbonden.”

Volgens Groot kiezen steeds meer mensen voor een lijfrente op basis van beleggen, niet alleen in de opbouwfase maar ook in de uitkeringsfase. “De meeste beleggingsoplossingen voor aanvullend pensioen sluiten echter matig aan bij de wensen van jonggepensioneerden. Het resultaat daarvan is dat de hoogste uitkeringen vaak pas op latere leeftijd komen. Wij draaien deze volgorde om”, aldus Groot.

Andere winnaars

Er werden in totaal 11 Gouden Stieren uitgereikt. Brand New Day won de Gouden Stier voor ‘Online beleggingsoplossing van het jaar 2023’, ABN Amro won een Gouden Stier Publieksprijs voor ‘Beste beleggingsinstelling van 2023’ en DeGiro werd uitgeroepen tot ‘Broker van het jaar 2023’.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.