Nieuw lijfrenteproduct geeft 50% hogere uitkering

0

Leefrente heeft, na overleg met de belastingdienst, een model ontwikkeld waarmee opgebouwde lijfrente aan het begin van de uitkeringsfase 50% hoger kan en mag zijn. Daar waar andere beleggingslijfrentes in het begin laag uitkeren en pas na 20 jaar het maximum bereiken, wordt dit met het nieuwe product Leefrente omgedraaid.

Dat is vooral interessant voor gepensioneerden of binnenkort gepensioneerden die hun lijfrente(s) of Oudedagsvoorziening (ODV) om willen zetten bij een externe uitvoerder en willen doorbeleggen met hun lijfrentekapitaal en die bovendien niet willen wachten tot circa hun 87e jaar met de hoogste lijffrente-uitkeringen.

De Amstelveense fintech Doelbeleggen heeft met Leefrente de uitkerende fase van lijfrentes anders gestructureerd dan alle andere aanbieders in Nederland. Na overleg met de Belastingdienst is een slim model ontwikkeld dat het lijfrentekapitaal opsplitst in een aantal lijfrentes met verschillende looptijden. Deze lijfrentes voldoen ieder afzonderlijk aan de fiscale regels die zijn vastgelegd in de wet.

De fintech-oplossing van Leefrente toont een verloop dat stukken beter past bij de levensloop van veel gepensioneerden. Want deelnemers aan Leefrente van Doelbeleggen mogen en kunnen het (beleggings)rendement van hun lijfrente – uitgaande van een neutraal risicoprofiel en een jaarlijks gemiddeld rendement van circa 4% netto – in de uitkerende fase al vanaf het begin ontvangen. De jaarlijkse uitkeringen van Leefrente beginnen op een niveau dat tot circa 50% hoger ligt dan bij andere aanbieders. En blijven in de jaren daarna ook stabiel.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.