Giftige leningen sijpelen gestaag door

0

Het aantal giftige leningen bij Spaanse financiële instellingen is in de maand januari gestegen naar 10,8 procent. Eind december 2012 was dit nog 10,4 procent.

Het percentage geeft het gedeelte aan slechte leningen op het totaal aan uitstaande leningen bij Spaanse banken weer. Ten opzichte van januari een jaar geleden is het aantal giftige leningen met 2,5 procent gestegen. Volgens de Spaanse bank is het bedrag aan ’twijfelachtige kredieten’ eind januari gestegen tot een totaal van 170,69 miljard euro. Dit was 3,2 miljard meer dan in december 2012. In december was het aantal gedaald tot 167,46 miljard euro. Dit was 24,13 miljard euro minder dan de 191,59 miljard euro in november.

De daling in december was een gevolg van de verhuizing van de slechte leningen van de genationaliseerde Spaanse banken naar de ‘bad bank’ Sareb. In februari zal de tweede lichting slechte leningen van de banken die niet worden genationaliseerd verhuizen naar Sareb. Het effect daarvan op bovenstaande gegevens zal volgens experts pas in maart te zien zijn. 

Bron: InSpanje.nl

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.