Meeste geldverstrekkers kiezen renteaanbod

0

Als gevolg van de MCD gaan de meeste geldverstrekkers werken met een renteaanbod. Na akkoord van de klant start de acceptatie op basis van de stukken die aangeleverd moeten worden en volgt het finaal akkoord en tot slot het definitief hypotheekaanbod.

Die voorlopige conclusie trekt Faster Forward uit een inventarisatie van binnengekomen data. Die data wordt verwerkt in Faster Forward Elements. De eerste zichtbare aanpassing voor gebruikers zal meegenomen worden in de eerstvolgende release, die vooralsnog gepland staat voor dinsdag 29 maart.

Faster Forward Elements

In die release worden de stappen in het huidige proces (al dan niet door de workflow automatisch) binnen Elements vastgelegd in de hypotheekkaart en kunnen worden bewaakt door middel van de workflow. Om het nieuwe proces ook de verschillende datums te kunnen vastleggen (en indien nodig te bewaken) zal de hypotheekkaart worden aangepast om de nieuwe data met betrekking tot het renteaanbod en hypotheekaanbod vast te leggen.

Op termijn zal Elements ook aangepast gaan worden om te reageren op respectievelijk het rente- en/of hypotheekaanbod als dit (al dan niet via HDN) ontvangen wordt. In veel gevallen van de wijzigingen is HDN leidend en zal Faster Forwards zoals gebruikelijk meegaan met de releasekalender van HDN.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.