Elements versnelt Wwft-procedure

0

Om te kunnen voldoen aan de Wwft-wetgeving hebben de softwarebedrijven Faster Forward en Zkr. het proces van klantidentificatie, verificatie en onderzoek voor advieskantoren eenvoudiger gemaakt door hun systemen te koppelen. De Wwft-controles kunnen hierdoor in enkele minuten worden uitgevoerd.

Deze oplossing is ontwikkeld omdat de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) duidelijke verplichtingen voorschrijft voor onder andere hypotheken en levensverzekeringen. Zo is de financieel adviseur verplicht om klanten te identificeren, verifiëren en hun financiële transacties te onderzoeken.

In het Elements klantdossier start de adviseur de klantonderzoeken. “Met biometrische klantidentificatie en/of ID- of paspoortscan worden klanten vervolgens veilig en privacy-proof geïdentificeerd. Na de verificatie worden de klantgegevens onderzocht met kunstmatige intelligentie. De gegevens worden doorzocht in negatieve mediaberichten, KVK-lijsten en PEP- en sanctielijsten. Als resultaat ontvangt de adviseur AVG-proof rapporten met volledige risicoanalyses. Tot slot is er een handig formulier waarmee de herkomst van het vermogen kan worden opgevraagd. Dit is belangrijk wanneer iemand een grote som eigen geld inbrengt voor een hypotheek”, aldus Faster Forward in een toelichting.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.