Fors meer samenlevingscontracten

0

Vooral het oversluiten van een hypotheek en de overdracht van een woning bezorgen notarissen veel werk. In totaal passeerden de notarissen in de maand september bijna 155.000 akten, waarvan bijna de helft in de vastgoedpraktijk. Het aantal akten ligt daarmee ruim 15% hoger dan in september 2019.

Dit blijkt uit de cijfers van het Centraal Digitaal Repertorium (CDR) van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB). Het aantal samenlevingscontracten steeg in het afgelopen kwartaal bijna 17% in vergelijking met het derde kwartaal 2019 en ruim 4% ten opzichte van het tweede kwartaal 2020.

Minder leventestamenten

Het aantal levenstestamenten laat opnieuw een lichte daling (1,3%) zien ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar. In het tweede kwartaal was die daling in vergelijking met 2019 ook al 3%. Dat is opvallend, omdat het levenstestament al jaren een stijgende lijn laat zien. Zo nam het aantal levenstestamenten in het eerste kwartaal 2020 nog toe met meer dan 16% in vergelijking met het eerste kwartaal het jaar ervoor. Sinds het begin van de coronacrisis is die groei stilgevallen, constateert de KNB.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.