Fitch verhoogt rating hypotheekservicer Adaxio

0

Kredietbeoordelaar Fitch heeft de rating van de servicingactiviteiten van CMIS Group verhoogd. Hypotheekservicer Adaxio is onderdeel van de CMIS Group. Uit de verklaring van Fitch blijkt dat de ervaring en de innovatieve servicingstrategieën van Adaxio tot de hoge waardering hebben geleid.

De Special Servicing rating werd verhoogd van RSS3+ naar RSS2- en Master Servicing van RMS3+ naar RMS2-. Fitch roemt de gesegmenteerde benadering van de portefeuille en noemt het speciaal opgerichte onroerend goed team ‘market leading’. Dit komt tot uiting in de goede bijzonder beheerresultaten van alle type leningen variërend van BKR-leningen, broker verified-leningen, standaard hoge LTV-leningen alsmede NHG leningen, ongeacht het achterstandsstadium waarin de lening zich bevindt.

De solide wijze waarop de twee grootste Nederlandse Primary Servicers worden gemonitord op basis van Service Level Agreements, zorgt voor de hoge Master Servicing rating. Bovendien profiteert Master Servicing van synergievoordelen doordat gebruik wordt gemaakt van dezelfde systemen als bij Special Servicing.

Aspecten die verder hebben bijgedragen aan de hoge waarderingen zijn een robuust corporate governance framework, de continue investeringen in een servicing platform en uitbreiding van het Senior Management Team.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.