Extra kosten autopolissen ‘overbodig’

0

De extra kosten die verzekeraars hanteren in autopolissen, zijn overbodig en ‘niet meer van deze tijd’. Dat stelt Pricewise, dat onderzoek deed naar de verborgen kosten in autoverzekeringen.

Het gaat daarbij bijvoorbeeld om polis-, prolongatie- en wijzigingskosten, en kosten voor tussentijdse beëindiging. Niet alle verzekeraars zijn volgens Pricewise duidelijk over deze ‘verborgen kosten’. Deze vormen volgens directeur Hans de Kok van Pricewise een ‘flinke bron van inkomsten’ voor de verzekeraars.

“Vroeger waren die extra kosten heel gebruikelijk”, zegt De Kok. “Daar moesten allerlei tijdrovende handelingen voor worden verricht. Tegenwoordig zijn de polissen, processen en systemen allemaal gedigitaliseerd. De heffingen zijn dus eigenlijk totaal overbodig en niet meer van deze tijd.”

Autopolissen eerlijk vergelijken

De verborgen kosten kunnen volgens de vergelijkingssite oplopen tot tientallen euro’s per jaar. De kosten zijn het hoogst bij de autoverzekeringen van Bovag.

De Kok vindt dat autoverzekeraars hun kosten voortaan moeten verpakken in de premie.  “Alleen dan kunnen autobezitters alle polissen goed en eerlijk vergelijken qua prijs en voorwaarden. En het voorkomt vervelende verrassingen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.