Erasmus Universiteit heeft grootste verzekeringsbibliotheek

0

De collectie verzekeringsrechtelijke boeken die door de firma C.A. van Eijck & Zoon – Makelaars in Assurantiën – is opgezet, is dit jaar samengevoegd en opgenomen in de bibliotheek van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) en wordt nu financieel ondersteund door de VNAB.

De aan de Erasmus Universiteit aanwezige bibliotheek van het Verzekeringsinstituut vormt hiermee de grootste verzekeringsbibliotheek van Nederland. Met de overname van de financiële ondersteuning van de collectie wil de VNAB kennis centraal stellen en haar leden en partners motiveren om van deze werken gebruik te (blijven) maken. “Met de verplaatsing naar Rotterdam vormen de boeken een mooie aanvulling op de collectie van de Erasmus Universiteit die al een mooie bibliotheek kent voor zee- en transportverzekeringen (de Collectie Schadee) en ook de Wansink Collectie beheert”, aldus de VNAB.

Makelaarskantoor Van Eijck

Ter gelegenheid van het toenmalig 125-jarig bestaan van makelaarskantoor Van Eijck heeft de firma een aanzienlijk bedrag beschikbaar gesteld voor de aanschaf van verzekeringsrechtelijke boeken. De Universiteit Leiden heeft ruimte ter beschikking gesteld, de collectie beheerd, het uitlenen van boeken mogelijk gemaakt en suggesties gedaan voor de jaarlijkse aanschaf van boeken. De collectie telt inmiddels bijna 500 boeken. Na het staken van de bedrijfsactiviteiten is Van Eijck op zoek gegaan naar wegen om de collectie ook voor de toekomst te waarborgen. Prof.mr. Mop van Tiggele heeft daarop ingang gezocht bij haar universiteit, waarna de collectie (samengevoegd) is ondergebracht bij de bibliotheek van de EUR.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.