Energiebesparingsrapportagemodule voor adviseurs

0

Box duurzaam en AS Support hebben, naar eigen zeggen, ‘de meest innovatieve energiebespaarrapportmodule’ ontwikkeld voor de financiële sector.

“Met de functionele kennis van het verduurzamen van Box duurzaam en de kennis van het ontwerpen en ontwikkelen van modules voor adviseurs van AS Support hebben wij deze maand de module live gezet”, aldus de initiatiefnemers. “De module kan whitelabel op de website van partijen geplaatst worden. Zo kunnen adviseurs en klanten zelf een op maat energiebespaarrapport maken. Sinds 1 januari 2024 is het energielabel mede bepalend voor de hoogte van het te financieren bedrag bij oversluiten en bij aankoop van een woning. Het persoonlijk energiebespaarrapport biedt inzicht in het huidige energielabel en geeft de mogelijkheden van de te nemen maatregelen weer en geeft ook inzicht in de kosten, subsidies en besparing per maatregel. Zo kan een consument op de juiste manier begeleid worden en kan op een eenvoudige manier verduurzamen besproken en meegenomen worden.”

Duurzame adviseur

“Een unicum in deze module is de automatische koppeling met actuele hypotheekrentes waardoor de berekeningen en besparingen automatisch berekend worden met de laagste dagrente. Zo helpen wij de adviseurs in de samenwerking om het verduurzamen bespreekbaar te maken, te adviseren en klanten te ‘onboarden’. In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, biedt deze nieuwe energiebespaarrapportmodule adviseurs een unieke kans om voorop te lopen in de energietransitie. Door deze module in gebruik te nemen, versterkt een adviseur zijn positie als duurzame adviseur en zorgt er ook voor dat klanten toegang krijgen tot persoonlijk, nauwkeurig en waardevol advies over energiebesparing en financieringsmogelijkheden”, zeggen beide partijen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.