DL en Voogd gaan nauwer samenwerken

0

Delta Lloyd Schade en serviceprovider Voogd & Voogd gaan vanaf 2017 intensiever samenwerken op het gebied van particuliere schadeverzekeringen die klanten via het intermediair afsluiten. Beide partijen hebben hiertoe een intentieverklaring getekend.

Deze samenwerking sluit aan bij de strategische keuzes van Delta Lloyd om op deelgebieden allianties en partnerships te vormen en de efficiëntie van processen verder te vergroten, zegt de verzekeraar. “Dit heeft naar verwachting in de toekomst een positief effect op de combined ratio (COR) van schade particulier. Hierbij is het intermediair een belangrijke business partner.”

Nieuwe onderneming

De samenwerking houdt in dat Voogd & Voogd  voor Delta Lloyd een nieuwe onderneming opricht voor de uitvoering van de acceptatie, mutaties en claimafhandeling van de particuliere schadeverzekeringen. Delta Lloyd blijft risicodrager en verstrekt daarvoor een volmacht aan de nieuw op te richten onderneming. Die zal actief zijn onder het label Delta Lloyd en opereert onafhankelijk van de andere activiteiten van de serviceprovider.

“Voogd & Voogd beschikt over een hoogwaardige IT-organisatie, waardoor de kwaliteit en efficiëntie in de dienstverlening van Delta Lloyd naar klanten en adviseurs verder zal verbeteren, en de beoogde groei tegen gezonde marges in dit segment mogelijk wordt”, aldus beide partijen.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.