Digitale medische acceptatie uitvaartpolis

0

Een adviseur of consument die een uitvaartpolis van Monuta wil afsluiten krijgt voortaan direct op het beeldscherm te zien of de aanvraag is geaccepteerd en tegen welke premie.

Met het volledig digitaliseren van het medische acceptatietraject is het wachten op een advies van een medisch adviseur van Monuta verleden tijd geworden. Hiervoor vereenvoudigde de uitvaartverzekeraar de vragen die online gesteld worden bij de gezondheidsverklaring en worden aandoeningen die niet relevant zijn voor de acceptatie er direct uitgefilterd.

Adviseurs
Ruud van der Wal, manager intermediaire distributie: “Ook het intermediair heeft er baat bij. Voorheen konden adviseurs niet direct een premieberekening maken voor hun klanten als er sprake was van medicijngebruik of een aandoening, zelfs als deze niet van invloed waren voor de acceptatie. Ze moesten dan eerst de gegevens handmatig laten checken bij onze medische afdeling. Dat hoeft nu dus niet meer.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.