Delta Lloyd breidt uit in Belgische levensverzekeringen

0

Delta Lloyd neemt in België de overeenkomst voor de exclusieve distributie van levensverzekeringen over die Fidea heeft met Landbouwkrediet/Centea. Het premievolume dat met deze overeenkomst is gemoeid is naar verwachting 150 miljoen euro op jaarbasis, voornamelijk in koopsommen. Verder gaat Delta Lloyd de Belgische portefeuille schadeverzekeringen aan Fidea verkopen. 

De portefeuille schadeverzekeringen in België was door gebrek aan schaalgrootte verliesgevend en al langer geen kernactiviteit voor Delta Lloyd. De klanten van Delta Lloyd blijven wel verzekerd van een compleet productaanbod, doordat Fidea de verplichtingen van de schadeverzekeringen overneemt en bovendien schadeverzekeringen gaat distribueren via de bankkantoren van Delta Lloyd in België.

De Belgische portefeuille schadeverzekeringen van Delta Lloyd omvat brand-, auto- en ongevallenverzekeringen, met in 2011 een totaal premievolume van 54 miljoen euro; deze worden onder de naam Zelia op de markt gebracht. Fidea neemt de portefeuille in zijn geheel over en zal deze integreren in haar totale activiteiten.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.