DAS voor Ondernemers vervangt bestaande verzekeringen

0

Deze week introduceert DAS een nieuwe verzekering: DAS voor Ondernemers. Een uitgebreide rechtsbijstandverzekering voor mkb’ers en zzp’ers. Hiermee vervangt de rechtsbijstandverzekeraar de huidige verzekeringen voor ondernemers door één verzekering.

Esther Jelsma, directeur Sales: “DAS voor Ondernemers biedt juridische hulp bij conflicten die in de dagelijkse praktijk voorkomen. Denk hierbij aan conflicten over contracten met klanten en leveranciers, het huren van een pand of problemen met personeel. Ook kan de ondernemer op ieder moment advies vragen.”

Dekking

“De verzekering kent een ruime dekking. Het goede van de bestaande zakelijke verzekeringen is behouden en waar nodig aangepast aan nieuwe ontwikkelingen of nieuwe regelgeving. Ook zijn de voorwaarden herschreven en voorbeelden van wat onder de dekking valt toegevoegd. Zo ziet de adviseur en ondernemer in één oogopslag op welke terreinen de verzekering juridische hulp biedt”, aldus Jelsma.

Incassodekking

“De incassodekking blijft gehandhaafd, maar nu zonder kostenrisico’s voor de verzekerde”, zegt Jelsma. “Verrekening van incassokosten met een geïncasseerde factuur vindt dus niet meer plaats. Daarnaast is rekening gehouden met de laatste ontwikkelingen in klacht – en tuchtrecht en verwerking van persoonsgegevens. Conflicten op dit vlak zijn verzekerd. Maar ook met aankomende wetgeving, zoals de invoering van de Omgevingswet per 1 januari 2022,  is rekening gehouden.”

Conversie

DAS voor Ondernemers vervangt de bestaande verzekeringen DAS RechtsPartner, DAS Optimaal en DAS voor ZZP. Voor de zomer start de verzekeraar met de conversie binnen de eigen, bestaande portefeuille, de volmachten volgen erna.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.