Consumentenbond eist helderheid in polisjungle

0

De Consumentenbond eist dat verzekeraars helderheid bieden in de polisjungle. Om de eis extra kracht bij te zetten telt een speciale polis-jungle-klok af tot 13 november 2017. Alle zorgverzekeraars moeten dan hun nieuwe polisvoorwaarden voor 2018 gecommuniceerd hebben.

De Consumentenbond eist van de zorgverzekeraars dat zij hun zaken op 13 november echt op orde hebben. “De polisjungle-klok helpt de verzekeraars herinneren aan deze deadline. Wij hebben ze daar halverwege 2017 al op gewezen. Ze hebben dus ruim de tijd gehad om orde te scheppen in de polis chaos”, aldus Bart Combée, directeur Consumentenbond.

Hij merkt op dat er elk jaar opnieuw enorme hiaten zitten in de informatie van zorgverzekeraars. Ook vindt hij het bijzonder onoverzichtelijk dat er zo veel poliscombinaties worden aangeboden. “Hierdoor is de kans groot dat verzekerden de verkeerde keuzes maken”, stelt Combée.

Gestelde eisen aan zorgverzekeraars

De Consumentenbond heeft een aantal eisen voor zorgverzekeraars:

  • Bied een volledig overzicht van de gecontracteerde zorgverleners.
  • Zorg voor complete zorgverzekeringskaarten.
  • Snoei in het aantal poliscombinaties.
  • Wees transparant over collectiviteiten.
  • Maak een einde aan kloonpolissen.
  • Stop met de term combinatiepolis.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.