Brancheorganisaties willen inzicht in examinering

0

Brancheorganisaties Adfiz, CFD, NVF, NVGA en OvFD willen ‘daadkrachtig’ bijdragen aan een kwalitatief en betrouwbaar examensysteem. De eerste stap hierin is een ervaringsloket, waar examenkandidaten hun ervaringen kunnen delen.

De organisaties verweerden zich eerder nog krachtig tegen de komst van de nieuwe Wft-examens en Wft-PEplusexamens, gebaseerd op examinering via de centrale examendatabank. De examens hebben lage slagingspercentages. Daarmee wordt volgens de organisaties twijfel gezaaid over de kwaliteit en betrouwbaarheid.

Adfiz, CFD, NVF, NVGA en OvFD vinden het nu belangrijk dat er snel een reëel en representatief zicht komt op hoe de examinering echt werkt. “Als het goed gaat, moet dat snel duidelijk zijn, zodat examens niet onnodig worden uitgesteld. Als verbetering noodzakelijk is, hebben we geen tijd te verliezen.”

De gezamenlijk brancheorganisaties lanceren daarom de website www.wftexamenloket.nl. Kandidaten die examen hebben afgelegd kunnen hier hun ervaringen delen. De informatie die het ervaringsloket levert zullen de brancheorganisaties aanbieden aan de minister en de Tweede Kamer. Uitgangspunt moet zijn dat examens in redelijkheid haalbaar zijn voor iedereen die zich goed op het examen voorbereidt.

De brancheorganisaties zien nog een ander praktisch voordeel van de inventarisatie van ervaringen. “Meer transparantie van de examineringspraktijk zal toekomstige kandidaten helpen bij hun voorbereiding. Zij hebben beter zicht op wat er speelt en wat er van hen verwacht wordt bij het afleggen van een Wft-(PEplus)examen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.