Avéro en UT geven premaster Risicomanagement

0

Avéro Achmea en Universiteit Twente bieden vanaf mei 2016 de premaster Risicomanagement aan voor ervaren adviseurs die zich willen ontwikkelen tot risicomanager.

“Met de samenwerking onderstrepen we onze stap naar verdere professionalisering van dit vakgebied”, vertelt directeur Jack Hommel van Avéro Achmea. “We kijken met het programma de Ruimtemakers al een paar jaar anders naar risico’s. Wij zijn ervan overtuigd dat facetten als gedrag, verantwoordelijkheden en manieren van communiceren ertoe doen binnen ondernemingen. Deze premaster gaat dus niet over verzekeringen, maar over klanten en hun ambities. Welke risico’s kleven er bijvoorbeeld aan ‘exporteren naar het buitenland’ als je klant daar wil groeien? Welke risico’s ziet de ondernemer zelf? Welke risico’s moeten volgens de logistiek medewerkers niet worden onderschat? En welke maatregelen zijn er nodig om die risico’s te minimaliseren? Pas daarna komt het hoofdstuk verzekeren aan de orde.”

In de premaster doen deelnemers kennis en vaardigheden op om zulke processen te doorgronden en te begeleiden. De premaster Risicomanagement is opgebouwd uit vier maandelijkse modules van twee collegedagen plus een terugkomdag. Deelnemers wisselen deze af met het uitvoeren van cases uit hun eigen praktijk. Wie de premaster met goed gevolg afrondt, ontvangt een geaccrediteerd certificaat.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.