Aplaza en CCS slaan handen ineen

0

Aplaza en CCS hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. CCS gaat haar software-oplossing Level via haar open insurance ecosysteem Marketplace aansluiten op Aplaza. Hierdoor kunnen adviseurs gegevens in Level ophalen via Aplaza. Ook kunnen serviceproviders en verzekeraars gegevens vanuit Level via Aplaza aanbieden.

Door deze samenwerking realiseren Aplaza en CCS naar eigen zeggen gezamenlijk een significante tijdsbesparing voor verzekeringsadviseurs, serviceproviders en verzekeraars. Een adviseur die werkt met Aplaza bespaart op jaarbasis meer dan 1200 uur. Bovendien zijn de klantgegevens bij de adviseur altijd up-to-date. Gegevensuitwisseling via Aplaza verloopt volledig digitaal, is veilig en voldoet aan de AVG en door toezichthouders gestelde securityvereisten.

“Het is goed voor de markt dat ook CCS nu gaat aansluiten op Aplaza en ons platform beschikbaar komt voor de adviseurs, serviceproviders en verzekeraars die werken met Level van CCS”, aldus Fred Lingg en Marco Hendrickx van Aplaza. “Daarmee komt het aantal softwareleveranciers dat is aangesloten op Aplaza op negen, waarmee Aplaza voor een omvangrijk deel van de adviseurs nu beschikbaar is”, aldus Lingg en Hendrickx. Naar verwachting komt de koppeling tussen Aplaza en de Marketplace van CCS beschikbaar in de loop van het eerste kwartaal van 2020.

Ook het aantal aanbieders, dat aansluit op Aplaza neemt nog altijd toe. Inmiddels zijn dat er dertig. “Het aantal aanbieders neemt snel toe en de al aangesloten partijen breiden hun productenpalet ook steeds verder uit op Aplaza. Daarmee biedt Aplaza voor alle partijen steeds meer toegevoegde waarde.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.