AOV voor freeflexers van Temper

0

In samenwerking met assuradeur Tulpenfonds en insurtech Alicia is Temper gestart met het aanbieden van een voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering voor freeflexers. Temper is een platform waarbij freelance professionals en bedrijven elkaar kunnen vinden.

Niels Arntz medeoprichter van Temper: “We spelen met het aanbieden van de verzekering in op een bredere discussie rondom de positie van zelfstandigen in het sociale zekerheidsstelsel. Het is de volgende stap in een inspanning om sociale zekerheid voor flexwerkers te verbeteren.”

Speerpunt

“Sociale zekerheid goed regelen voor onze gebruikers is altijd een speerpunt geweest van Temper”, zegt Arntz. “Nadat we eerder al toegang tot een on demand ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering hebben gerealiseerd is dit een logische volgende stap. Flexwerken en sociale zekerheid kunnen hand-in-hand gaan, maar daarvoor moeten we wel durven meebewegen met de veranderende arbeidsmarkt. We zijn blij dat ook verzekeraars als Tulpenfonds en Alicia hier in meedenken. We kunnen onze gebruikers niet verplichten om een verzekering af te sluiten maar moedigen dit wel aan met het scherpste aanbod in de markt. Zo zal het onder andere voor opdrachtgevers zichtbaar worden welke freeflexers zich hebben verzekerd.”

Pensioenplan

Arntz: “Onlangs bleek uit een juridische analyse van de Werkvereniging, een belangenorganisatie van zzp’ers, dat een verplichte AOV voor zelfstandigen strijdig is met het Europees recht. De verplichte AOV voor zelfstandigen is echter onderdeel van het pensioenplan waarover minister Wouter Koolmees deze zomer definitief overeenstemming heeft bereikt met het kabinet en de sociale partners. Temper wacht de invoering van de verplichte AOV voor zzp’ers dus niet af en neemt zelf het voortouw.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.