Aon kennisbank op High Tech Campus

0

Aon heeft op de High Tech Campus in Eindhoven een kennisdesk geopend met specifieke diensten voor hightech start-ups en scale-ups. Startende lokale ondernemers kunnen hier met hun (internationale) risicovraagstukken terecht.

High Tech Campus Eindhoven omschrijft zichzelf als ‘de slimste km² in Europa’. Op deze vierkante kilometer werken meer dan 185 bedrijven en instituten en zo’n 12.000 onderzoekers, ontwikkelaars en ondernemers aan toekomstige technologieën en producten. De Campusbedrijven zijn samen verantwoordelijk voor bijna 40% van alle patentaanvragen in Nederland. De kennisdesk van Aon heeft tot doel de drempel voor startende ondernemers in die regio te verlagen om over hun risico’s na te denken. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de internationale- en sectorexpertise van Aon.

Specifieke risico’s

Alex van den Doel, managing director Aon Global Risk Consulting bij Aon Nederland: “In tegenstelling tot grotere bedrijven kunnen startende ondernemers niet terugvallen op eigen HR-specialisten, een eigen risk manager, een compliance of juridische afdeling of een door de wol geverfde controller. Daarnaast hebben start-ups en scale-ups te maken met specifieke risico’s. Dat geldt met name rondom de financiering, maar ook internationale aansprakelijkheid, patenten en andere immateriële risico’s. Wat doe je bijvoorbeeld wanneer een buitenlandse klant of financier niet of te laat betaalt, betaling in vreemde valuta problemen oplevert of wanneer een partij je aansprakelijk stelt voor een schade? De desk is een kenniscentrum met daarachter een scala aan internationale mogelijkheden en een portfolio van kennis, kunde en diensten. Het staat startende ondernemingen bij en helpt hen risico’s te identificeren en te beheersen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.