BlackFin Capital neemt particuliere verzekeringen Aon over

0

Aon heeft een definitieve overeenkomst getekend met BlackFin Capital Partners voor de overname van de particuliere verzekerings- en volmachtactiviteiten van Aon in Nederland (Affinity en MGA).

Met deze overeenkomst brengt Aon in Nederland, als onderdeel van haar FutureForward-strategie, de activiteiten van het bedrijf verder in één lijn met de Risk Capital en Human Capital Solutions, met een focus op de B2B-markt. Na het sluiten van de overeenkomst zal Aon in Nederland geen klantgroepen voor particuliere verzekeringen meer bedienen, met bepaalde uitzonderingen zoals bijvoorbeeld expats en internationale studentenverzekeringen. Dit is een lokale strategische beslissing die geen invloed heeft op de wereldwijde Affinity-activiteiten van Aon.

Uitbouwen

“We erkennen de kwaliteiten en belangrijke bijdragen van onze collega’s in de particuliere verzekerings- en volmachtactiviteiten en weten dat zij, samen met de klanten die zij bedienen, een positieve toekomst tegemoet gaan bij BlackFin Capital Partners”, zegt Leonique van Houwelingen (foto), CEO Aon Nederland. “Onze focus blijft liggen op het uitbouwen van onze toonaangevende Risk Capital en Human Capital Solutions en het inzetten van geavanceerde analyses om inzichten en oplossingen te leveren die onze klanten helpen betere beslissingen te nemen.”

BlackFin Capital Partners

BlackFin Capital Partners is een onafhankelijk private equity bedrijf met kennis van de particuliere verzekeringsmarkt. Het bedrijf vergroot met de overname de aanwezigheid in het particuliere segment en krijgt een sterke positie op de Nederlandse markt. De ambitie is om deze verder uit te breiden. Ron Gardenier, de huidige Chief MGA bij Aon, wordt benoemd tot CEO van de nieuw gevormde onderneming.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.