Annuleringsverzekering adviesgevoelig

0

MoneyView heeft van 27 aanbieders van doorlopende reisverzekeringen en van 16 aanbieders van kortlopende reisverzekeringen de premie voor een standaard annuleringsdekking vergeleken. De verschillen zijn aanzienlijk. Zowel tussen aanbieders, maar ook tussen kort- en doorlopend.

Bij een aantal verzekeraars blijkt de kortlopende variant meer dan twee keer zo duur te zijn als de doorlopende variant. Opvallend volgens MoneyView, omdat op een doorlopende het hele jaar aanspraak gemaakt kan worden en een kortlopende annulering slechts voor één vakantie geldt.

Dekking vergelijken

De verschillen in premie kunnen deels worden verklaard door de verschillen in verzekerde bedragen. Bij de ene verzekeraar is er bijvoorbeeld sprake van een maximum van 3.000 euro per reis, terwijl dit bij een andere aanbieder 6.000 euro is.

Behalve de verhouding tussen het verzekerde bedrag en de premie, is het tevens van belang om te weten welke oorzaken voor annulering gedekt zijn. Zo is bijvoorbeeld het overlijden van een eerste- of tweedegraads familielid altijd gedekt, maar ontslag niet in alle gevallen. De termijn waarbinnen een annuleringsdekking na de boeking moet worden afgesloten is doorgaans zeven dagen. Bij overschrijding van die termijn kan bij sommige aanbieders geen annuleringsdekking meer worden afgesloten of is annulering als gevolg van een bestaande kwaal of ziekte van een verzekerde of familielid niet meer verzekerd.

Wat er onderzocht is

Voor de berekening van de premie heeft MoneyView een verzekerde reissom van in totaal 2.500 euro voor een gezin met één kind als uitgangspunt genomen. De verzekeringnemer is 40 jaar oud en komt uit Utrecht. De berekende premiedelen zijn gebaseerd op een uitbreiding van de reisverzekering met een annuleringsdekking.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.