Aegon: 348 miljoen euro verlies vanwege herverzekeringspremies VS

0

Aegon heeft in het eerste half jaar van 2022 een nettoverlies van 348 miljoen euro geleden. Volgens Lard Friese, voorzitter Raad van Bestuur, kwam dit door eenmalige lasten die samenhangen met stijgende herverzekeringspremies in de VS.

Friese: “Het operationeel resultaat bedraagt van 538 miljoen euro, een daling van 11% tegen constante wisselkoersen vergeleken met het tweede kwartaal van 2021. Opbrengsten van kostenbesparingen, groei-initiatieven en gunstige verzekeringsresultaten zijn meer dan tenietgedaan door lagere fee inkomsten door lagere aandelenmarkten, en door lagere beleggingsinkomsten.”

Uitdagend

Volgens Friese was de eerste helft van 2022 voor beleggers een van de meest uitdagende periodes, doordat aandelenmarkten de slechtste start van het jaar beleefden in meer dan vijf decennia. “De volatiliteit hield aan, terwijl centrale banken de rente verhoogden om de oplopende inflatie te beteugelen en de oorlog in Oekraïne aanhield. Tegen deze achtergrond hebben we goed gepresteerd, een bewijs van de kracht van onze strategie.”

Herverzekeringspremies

Friese: “Ons nettoresultaat is beïnvloed door een eenmalige last die samenhangt met stijgende herverzekeringspremies in de VS. Dit heeft bijgedragen aan het nettoverlies van 348 miljoen over het tweede kwartaal. Desondanks blijven we op schema om onze doelstelling waar te maken van een groeiend rendement voor aandeelhouders.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.